torstai 22. kesäkuuta 2023

UUTISIA MAAILMALTA #220623

 


2 kommenttia:

 1. Kuule Klasu, Sinua pitää nyt kyllä oikaista tuossa Israelia ja nk Länsirantaa (oik Juudea ja Samaria) koskevassa uutisessa .
  Olet pahasti kyllä astunut propagandamiinaan, mutta et tosin ole ainoa lajissaan.
  Israel ei ole miehittämässä minkään vieraan valtion aluetta!
  nk Länsiranta kuuluu 1 maailmansodan jälkeen Turkin Ottomaani-imperiumin luhistuttua ja alueen jouduttua Brittiläisen mandaattihallinnon alaisuuteen,
  Kansainliiton jakosuunnitelman mukaan tuo alue kuuluu alueelle perustettavaan juutalaisvaltioon !
  Israeliksi julistautuneen juutalaisvaltion itsenäistyttyä se joutui ympäröivien arabivaltioiden (jotka myös saivat omat alueensa 1 maailmansodan voittajavaltojen Brittien ja Ranskan mandaattialueista) hyökkäyksen kohteeksi ,jossa alakynnessä oleva juutalaisvaltio säilytti kuitenkin itsenäisyytensä , mutta menetti nk Länsirannan Jordanialle , joka näinollen tosiasiallisesti oli juridisesti geneven sopimuksen mukaan miehittäjä , toisen valtiolle kuuluvalla alueella!!
  Israelin joutuessa jälleen puolustautumaan v1967 Egyptin Syyrian ja Jordanian hyökkäystä vastaan Israel valtasi mm nk Länsirannan takaisin itselleen jolle se juridisesti ja maantieteellisesti myös kuuluu.
  Vasta tämän jälkeen alettiin puhua miehityksestä , jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa !
  Kyse on Jasser Arafatin & kumpp yms Israelia verisesti vihaavien kehittelemistä propagandamyyteistä !
  Jordanian miehittäessä (miehitys -termi on oikeassa kontekstissään) ei kellään ollut tarvetta Jordanian tuomitsemiseen, vaikka sen todellisuuden Jordania on käytännössä tuinnustanut , olematta vaatimatta aluetta takaisin!
  Kuule Klasu, näissä asioissa pitäisi olla tarkka , jos meinaa esittää yleisestä enemmän tai vähemmän valheisiin , illuusioihin ja erilaisiin tarkoituksiin kehitellyn propagandaan perustuviin uutisiin poikkeavaa tiedonvälitystä!
  Israel on ehkä kaikkein kuumin peruna kaikenlaisten eri intressipiirien pöydällä!
  Sinä raamattua käsittääkseni tuntevana , tiedät kyllä miksi!
  Jumalalla on näissä asioissa iso rooli , Hän suvereenisti tulee tuomitsemaan tämän maailman , ja Israel on siinä asiassa isossa roolissa!
  Israelia voi toki kritisoida , Israel ja juutalaiset eivät ole pyhimyksiä, mutta tämän uusantisemitistiseksi kutsutun kaksois-standarsisoidun kenttäoikeuden kelkkaan ei tule lähteä , jossa Israelia tuomitaan ja hutkitaan korvakuulolta ja sen perusteella mitä Israelin viholliset suuhun syöttää!

  Jordania ei koskaan ole vaatinut tuota aluetta takaisin

  VastaaPoista
 2. Lisään vielä,
  Propagandan mukaan Israel kuulemma miehittää Palestiinalaisvaltiota ?
  Pitäisi nyt vähäjärkisemmänkin jo tajuta tämän väitteen mahdottomuus!
  Sellaista valtiota kuin Palestiinan valtio, ei ole koskaan ollut, eikä sellaista todennäköisesti myöskään tule Arabien eripuraisuuden vuoksi!
  Israelin joutuessa hyökkäyksen kohteeksi , koskaan silloinkaan ei ole tarkoituksena ollut minkään uuden arabivaltion perustaminen vaan alueen liittäminen ympärillä oleviin arabivaltioihin (joka on taas luku sinänsä loppumaton sota näiden maiden kesken alueesta!)
  Propaganda-Idea Palestiinan kansasta ja valtiosta syntyi 1967v arabivaltioiden hyökkäyksen päätyttyä häviöön, jälkeen !!
  Etnistä Palestiinan kansaa ei ole olemassa, ei ole koskaan ollutkaan! Historiallisen juutalaisen kansan ja muinaisen -valtion alueen nimityksen palestiinaksi suoritti muuan Rooman Keisari kun Rooma kukisti valtansa alle alistaman juutalaisen kapinan n v 70 jKr.
  Sen jälkeen aluetta on asuttanut niin Arabit kuin myöskin aina enemmän tai vähemmän juutalaiset ja jotkut muutkin, joita kaikkia kutsuttiin vielä viime vuosisadan alussa palestiinalaisiksi!
  Arabeilla riittää valtioita , joihin kansoihin nämä nyk "palestiinalaisiksi "kutsutut arabit etnisesti kuuluvat!
  Olisiko maailman ehkä tässöä asiassa mennä itseensä, kun se miettii tuomiopäätöslauselmiaan YK:n areenalla yms .
  Onko kuinka suuri rikos , että maailmassa on yksi juutalaisvaltio , kun on arabeillakin valtionsa , ilman että niiden pitää himoita tätä ainoaa pientä plänttiä joka ei ole miksikään vaaraksi heille, pikemminkin se on ollut suuri siunaus kaikesta huolimatta koko Lähi-Idälle , eikä vähiten niille puolelletoista miljoonalle Israelin kansalaisuuden omaavalle Israelin Arabille jotka eivät taatusti muuttaisi islamilaiseen "palestiinan valtioon" Länsirannalle , jos sellanen syntyisi kaikesta epätodennäköisyydestä huolimatta!

  VastaaPoista